Planerade hyresrätter i Källby Gärde, Lund

I Södra Lund växer en ny stadsdel fram – Källby. Redan idag är Källby en levande stadsdel med flerfamiljshus, villor och engelskinspirerade gathus. Stadsdelen är vackert belägen mellan park, äng och en slingrande å.

Källby Gärde är andra etappen av de hyresbostäder Riksbyggen bygger i Källby, Lund. Första etappen, Källby Vall, är redan färdigbyggd och inflyttat. I husen finns allt från 1:or om 36 kvadrat med sovalkov till ljusa, hemtrevliga 2:or om 54 kvadrat och charmiga 3:or om 74 kvadrat med vindsläge och snedtak. Husen får röda putsfasader och uppförs i en stil som ansluter till resten av området. Flertalet lägenheter har egen balkong eller uteplats. 

Innanför tröskeln finns snygga bekvämligheter som varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, handdukstork och ekparkett. Utanför dörren finns gott om grönska samt stora, lekvänliga ytor för alla små med spring i benen. Strax intill husen ligger Källbybadet – Lunds enda utomhusbad – för dig som vill ta ett dopp eller simma några längder. Blir du kaffesugen ligger Klostergården ett stenkast bort. Deras konditori finns med i guiden över Sveriges bästa konditorier.

Att bo i Källby är att ha nära till det mesta: förskolor, skolor, butiker och all tänkbar service. För att göra det extra bekvämt för dig med bil planeras en markparkering utanför husen. Från den når du även lägenhetsförråd och miljöhus.

Källbys norra del erbjuder en av stans större idrottsplatser med ishall, fotbollsarena och fotbollsplaner. Dessutom har korpfotbollen sin verksamhet med flera fotbollsplaner i området. I Klostergården ligger också nya Färs & Frosta Sparbank Arena med en modern inomhussportanläggning och med möjlighet att arrangera större konserter.

Bakom satsningen på totalt 228 nya hyresrätter i Källby står ett fastighetsbolag med Byggnads, Kommunal och Riksbyggen, där Riksbyggen står för projektutveckling, entreprenad och förvaltning. Liksom bostads- och äganderätterna i området ritas hyresrättsprojektet av Kenji Miyazu på Jaenecke Arkitekter. Entreprenör är NIMAB. 

 

Lägenhetsfördelning via Boplats Syd

Lägenhetsfördelningen i Källby Gärde kommer att ske via Boplats Syd. Boplats Syd är en kommunal bostadsförmedling som ägs av Malmö stad men där utbudet består av både kommunala och privatägda hyreslägenheter i västra Skåne inklusive Lund.

För mer information om Boplats Syd samt registrering och öppettider se boplatssyd.se.

Genom att registrera dig på Boplats Syd, mot en årsavgift på 300 kronor har du möjlighet att söka alla de lägenheter som finns utlagda på Boplats Syds hemsida. Din kötid räknas från den dag du betalt årsavgiften. Detta gäller då också lägenheterna på Källby Gärde. Medlemmar i Riksbyggen Förtur har förtur till Riksbyggens bostadsrättslägenheter men inte förtur till Riksbyggens hyresrätter.

Ovanstående material innehåller ungefärliga uppgifter och avvikelser kan förekomma mellan kontraktshandlingarna och den information som ovan anges. Riksbyggen förbehåller sig rätten att göra ändringar i materialet fram till dess att hyresavtal tecknas.

Källby Vall, etapp ett, finner du fler bilder.

Fakta om Källby Gärde

  • Antal lägenheter: 114 hyreslägenheter
  • Lägenhetsstorlekar: 1-3 rum och kök om 36-74 kvm
  • Beräknad tid för inflytt: september 2017
  • Tid för intresseanmälan: 27:e januari till och med 12:e februari hos Boplats Syd