Hyresrätter vid Maria station i Helsingborg

I kvarteret Guldgubben uppför Riksbyggen 95 hyresbostäder med planerad inflyttning 2020.

Intresseanmälan

Är du intresserad av lägenheterna i kvarteret Guldgubben?

Se lediga lägenheter och anmäl intresse

Läs mer: Regler vid uthyrning

Om lägenheterna

Guldgubben 1 växer fram i natursköna Mariastaden, cirka fem kilometer nordost om Helsingborgs centrum. Här bor du nära Maria station och har matbutik, gym och apotek på bekvämt promenadavstånd.

Riksbyggen erbjuder 95 ljusa och välplanerade hyresbostäder – allt från kvadratsmarta ettor på 35 kvadratmeter till rymliga fyror på 84 kvadratmeter. Huset byggs i fyra till fem våningar och har en fasad av gediget tegel. Lägenheterna har vitmålade väggar och ekparkett i samtliga rum samt är inredda med alla bekvämligheter du kan tänka dig och alla har egen balkong eller uteplats På innergården grönskar en härlig miljö där du och dina grannar kan duka upp till grillfest och barnen kan leka fritt.

Lägenheter

  • 1 rum och kök 35 kvm 35 stycken
  • 2 rum och kök 44-58 kvm 34 stycken
  • 3 rum och kök 66-71 kvm 15 stycken
  • 4 rum och kök 84 kvm 11 stycken

Om området

Mariastaden är en ung stadsdel i norra Helsingborg. En trygg och bra miljö för både barnfamiljer och dig som vill ha nära till centrum men även ha tillgång till natur och friluftsliv runt knuten. Här finns butiker, restaurang, vårdcentral samt ett antal förskolor och grundskolor, såväl fristående som kommunala.

Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria sjukhus. Området sträcker sig från det gamla sjukhusområdet kallat Maria Park i väster, till Maria Station i öster. Kvarteret Guldgubben ligger i den nordöstra delen av Mariastadens nyaste område, Maria Station, som gränsar till Kullavägen i väster, Maria stationsgata i söder och Gyhults skog och gård i öster.

Från området når du snabbt väg 111, E4 och E6. Till Maria station är det cirka 100 meter och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. I området finns också ett flertal busstationer som snabbt tar dig till de mer centrala delarna. Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer. I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor nära kvarteret Guldgubben.

Fakta om Guldgubben

  • Antal lägenheter: 95 hyreslägenheter
  • Lägenhetsstorlekar: Ettor till fyror på cirka 35-84 kvadratmeter
  • Byggstart: Våren 2018
  • Beräknad inflyttning: Kvartal 1 2020