Hyresrätter vid Maria station i Helsingborg

I kvarteret Guldgubben uppför Riksbyggen 95 ljusa och hemtrevliga hyresrätter med beräknad inflyttning våren 2020. Ett kvarter med vacker natur runt knuten och samtidigt nära stan.

Intresseanmälan

För att kunna göra en intresseanmälning till Guldgubben behöver du skapa ett konto. Kön till lägenheterna baseras på hur länge man stått i kö. När lägenheterna publiceras får du ett mail och då kan du göra en intresseanmälan. Den som stått längst i kön och uppfyller Riksbyggens regler för uthyrning får en möjlighet att teckna hyresavtal.

Se lediga lägenheter och anmäl intresse

Regler vid uthyrning

Fakta om Guldgubben

  • Antal lägenheter: 95 hyreslägenheter
  • Byggstart: Våren 2018
  • Beräknad inflyttning: Våren 2020

Om lägenheterna

I kvarteret Guldgubben erbjuder Riksbyggen 95 ljusa och välplanerade hyresrätter med strålande läge nära kommunikationer och grönska. Här bor du bara 100 meter från Maria station med matbutik, gym och apotek på bekvämt promenadavstånd. 

Hyresrätterna är ljusa och genomgående och har dessutom en trevlig loftgång. Här finns allt från kvadratsmarta ettor med fransk balkong och smart sovalkov till rymliga tvåor, treor och fyror med egen balkong. Lägenheterna har vitmålade väggar och ekparkett i samtliga rum samt är inredda med alla bekvämligheter du kan tänka dig och alla har egen balkong eller uteplats. Alla lägenheter har balkong, de flesta med syd- eller västerläge. Om du gillar tidiga mornar med morgonsol, finns även balkonger mot öster. Bor du i någon av husets fyror har du en generös inglasad balkong under tak som blir ett härligt uterum att umgås i, oavsett väder. 

Den grönskande innergården bjuder in till umgänge och lek. Här finns soliga trädäck att fika på och gräsmattor för bollspel. Duka upp till grillfest under pergolan och bjud in alla du tycker om. 

Se planlösningar för lägenheterna

Välkommen hem till dig!

Vi vill att du ska ha ett hem att vara stolt över. Därför har vi inrett med en hög grundstandard. Vad sägs till exempel om ett modernt kök med diskmaskin och induktionshäll samt ett helkaklat badrum med egen tvättmaskin?

Vi har valt ljusa materialval till ditt nya hem – så att du kan addera färg och form, om du vill. Lägenheten har vitmålade väggar och genomgående ekparkett. Kökets vita matta luckor matchas med en bänkskiva i laminat.

Badrummet är helkaklat med vita väggar. Egen tvättmaskin och torktumlare har du också, så att du slipper boka tid i tvättstugan. Bor du i någon av husets mindre lägenheter har du istället en smart kombimaskin, för att spara plats.

Tegel uppåt väggarna

Husen i kvarteret Guldgubben byggs upp i fyra till fem våningar har en arkitektur med stor variation. Fasaderna går huvudsakligen i tegel, med olika färgskalor och detaljer som bryter av. Tegel är ett hållbart och vackert material som dessutom har en lokal tradition i Helsingborg. 

Kvarterets kulörer är valda efter det färgspel som förekommer på både byggnader och mark i nordvästra Skåne. Rött och svart. Ljusbeige och gulorange. Det vita huset i kvarterets södra hörn får en helt egen karaktär med utskjutande vita balkongboxar.

Fasaderna som vänder sig mot gården har trevliga loftgångar som fungerar som entrébalkonger, där du kan byta några ord med grannarna och kika ner på barnen som leker. Det finns även plats att ställa ut en blomkruka eller ett mindre bord för morgonkaffet. Allt för att du ska känna dig som hemma.

Om området

Guldgubben 1 växer fram i natursköna Mariastaden, cirka fem kilometer nordost om Helsingborgs centrum. Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria sjukhus. Området sträcker sig från det gamla sjukhusområdet kallat Maria Park i väster, till Maria Station i öster. Kvarteret Guldgubben ligger i den nordöstra delen av Mariastadens nyaste område, Maria Station, som gränsar till Kullavägen i väster, Maria stationsgata i söder och Gyhults skog och gård i öster.

Från området når du snabbt väg 111, E4 och E6. Till Maria station är det cirka 100 meter och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. I området finns också ett flertal busstationer som snabbt tar dig till de mer centrala delarna. Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer. I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor nära kvarteret Guldgubben.