Nya bostäder i Ekholmen, Linköping

Strax söder om innerstaden, vid Ekholmens centrum kommer Riksbyggen att uppföra hyresbostäder beräknad inflyttning 2022.

Intresseanmälan

Information om intresseanmälan kommer.

Läs mer: Regler vid uthyrning

Ekholmens centrum växer

Det är mycket positivt på gång i Ekholmen och kring Ekholmens centrum. Riksbyggen planerar här för nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter. Sammanlagt handlar det om cirka 200 nya hyres- och bostadsrätter i olika storlekar. Här skapar vi rum för alla våra målgrupper och deras olika faser i livet. Det innebär ett dynamiskt samspel mellan såväl gammal som ung, i kvarterens gårdsmiljöer och urbana lägenheter. Med fritidsaktiviteter och utflyktsmöjligheter i alla väderstreck är bostadsområdet som gjort för en aktiv och social livsstil. Här har du nära till Ekholmens centrum med affärer, apotek, systembolag och restaurang. Ekholmen erbjuder även vårdcentral, tandläkare, gym, bibliotek och mycket mer.

På den här sidan kommer du kunna se hur området växer fram och hur vi kompletterar området med hyresrätter. Mer information kommer när vi närmar oss intresseanmälan för hyresrätter. Beräknad tidpunkt för intresseanmälan är 2022.

Fakta om de planerade hyresrätterna i Ekholmen

  • Antal hyresrättslägenheter: cirka 100
  • Lägenhetsstorlekar: ett till tre rum och kök, cirka 30-80 kvadratmeter
  • Byggstart: 2020
  • Beräknad inflyttning: 2022