Trygghetsboende i kooperativ hyresrätt i Kil

Mitt i centrala Kil, granne med kommunhuset, planerar nu Riksbyggen och Kils kommun för ett nytt trygghetsboende med 29 lägenheter i form av en kooperativ hyresrättsförening.

Om lägenheterna

Lägenheter kommer vara om ett till tre rum och kök på cirka 40-68 kvadratmeter. Alla lägenheter kommer att ha inglasade balkonger och naturligtvis har huset hiss.

Planerad byggstart under 2018 och preliminär inflyttning runt årsskiftet 2019/2020.

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse redan nu och få information hela vägen fram till att vi börjar fördela lägenheterna. Skicka in namn, adress och personnummer om du är intresserad av en lägenhet på Trygga hems trygghetsboende i Kil. 

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl här

Fakta om lägenheterna

  • Det är den kooperativa hyresrättsföreningen som äger trygghetsboendet.
  • De cirka 29 lägenheterna fördelas på sju våningar och i byggnaden kommer det finnas gemensamhetsytor på både bottenvåning och översta våningen.
  • Sex lägenheter på ett rum och kök cirka 40 kvadratmeter
  • Sjutton lägenheter på två rum och kök cirka 60 kvadratmeter
  • Sex lägenheter på tre rum och kök cirka 68 kvadratmeter
  • Ett trygghetsboende kan ses som en seniorbostad plus. Vilken ålder som kommer gälla för trygghetsboendet i Kil bestäms av styrelsen men kravet kommer minst vara 65+.
  • Det kommer att finnas ett antal parkeringar knutna till boendet som föreningen hanterar.

Dokument

 

Vanliga frågor

 

Vad är ett trygghetsboende?

Trygghetsboende är en boendeform där lägenheterna är avsedda för målgruppen äldre (+65 år) som är för friska för särskilt boende men har behov av mer trygghet och social närvaro än vad de kan få i sitt nuvarande hem.
Att bo i trygghetsboende är precis som att bo i en vanlig lägenhet fast med lite fler smarta lösningar och större trygghet. Det finns en trygghetsvärd knuten till boendet, flera gemensamma rum och en takterrass som alla kan njuta av.

Är det kö till trygghetsboende?

Det krävs inget biståndsbeslut för att ställa sig i kö till trygghetsboende, men för att kunna ställa sig i kö till trygghetsboende behöver man vara 65 år eller äldre.
Det finns många fördelar med kooperativ hyresrätt som boendeform, både för de boende och för kommunen. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger de boende ett inflytande över sitt boende.

De boende får en tillgänglig lägenhet utan behöva satsa något större kapital. I en Kooperativ hyresrättsföreningen är medlemsavgiften med Riksbyggens upplägg bara 100 kronor.

Vad är det för hyreskostnad?

Vi kan inte idag svara på vad hyran blir för lägenheterna. Så snart vi har fått information om alla kostnader för att bygga huset kommer vi att meddela hyreskostnaden.

Hur stor är insatsen?

Föreningens medlemsavgift är 100 kronor som man betalar i samband med att man skriver under hyreskontraktet.

Vad ska det vara i bottenvåningen?

På bottenvåningen planeras gemensamhetslokaler för samvaro och ett övernattningsrum som besökande till hyresgästerna kan boka när man hälsar på och behöver sova över. Det planeras även förråd för lägenheterna, cyklar och permobil. På bottenvåningen kommer även hemtjänsten i Kils kommun att hålla till i egen lokal.