Hyresrätter i Skarpan, Linköping

Hyresrättsområdet Skarpan i Linköping har genomgått en omfattande men varsam renovering och förtätning. De 282 ursprungliga lägenheterna har totalrenoverats och 150 nya lägenheter har tillförts genom påbyggnad av ett fjärde våningsplan.

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bo i Skarpan? 

Se lediga lägenheter och anmäl intresse 

Läs mer: Regler vid uthyrning

Boendet och området

Skarpan erbjuder hyresbostäder med ett till fyra rum och kök på mellan 31–92 kvadratmeter.Området har fem gårdar med lekplatser och grillytor, med öppna ytor och trädgårdsliknande miljöer emellan. Alla gårdar har cykelrum och i området finns två återvinningsstationer. Eftersom Konstruktörsgatan slutar i en återvändsgränd vid förskolan är området lugnt, med väldigt lite biltrafik. Även parkeringsplatserna ligger utanför bostadsområdet.

Nyproduktionen på fjärde våningen är handikappanpassad medan övriga våningsplan och ytor har bra tillgänglighet. Hiss går till alla våningsplan och källare, där lägenhetsförråden finns.

Skarpan ligger mellan området Berga och Vidingsjö, strax söder om Linköping. Det gränsar till Tinnerö eklandskap kultur och natur, som är ett 687 hektar stort naturreservat. Där hittar du strövområden, konstgjorda sjöar med rikt fågelliv, fotbollsmatcher på sommaren och vardagsäventyr på skidorna under vintern. Samtidigt som området gränsar till grönområden och hundraåriga ekbackar är det ett område i utveckling. Bland de kommunala visionerna för Tinnerö eklandskap finns ett besökscentrum och en forntida safaripark.

Granne med Skarpan finns en kombinerad förskola och skola upp till sjätte klass. Och inom en kilometer har du all tänkbar service med bland annat vårdcentral, apotek, folktandvård, postombud, bankomat och två större mataffärer. Vill du hellre ta dig in till centrala Linköping är det cykelväg de fyra kilometerna.

 

Mer information

 

Alla lägenheter har:

  • Bredband via fiber
  • Säkerhetsdörr
  • Helkaklade väggar i badrummen
  • Separat till- och frånluft

Flera lägenheter har:

  • Inglasad balkong
  • Parkettgolv i alla rum (Gäller nyproducerade lägenheter på plan 4)
  • Kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Gäller nyproducerade lägenheter på plan 4)

Området:

Gårdar och lekplatser har rustats upp. I området finns nu ett nytt vårdboende och en utbyggd förskola.
Hela området har energioptimerats och renoveringen har gjorts på ett resurssmart sätt genom att återanvända det som är fräscht istället för att kasta.