Kalkbrottet i Limhamn, Malmö

Att bo i Limhamn är som att bo i en småstad i storstaden. Här bor du attraktivt nära hav, natur och Malmö stadskärna.

Intresseanmälan

Se alla lediga lägenheter i Skåne

Kvarteret och området

I Västra Malmö växer en ny stadsdel fram: Kalkbrottet i Limhamn. Redan idag är det en levande och attraktiv stadsdel med bostäder för alla skeden i livet.

I Kalkbrottet har vi byggt totalt 166 hyresbostäder i 6 byggnader, fördelat på två kvarter, Pilsnäckan och Nätsnäckan. Stadsdelen är vackert belägen mellan park, grönområden och hav.

Limhamn erbjuder allt från den levande småbåtshamnen till vidsträckta park- och grönområden med goda möjligheter till rekreation och motion. Här finns också ett generöst utbud av unika butiker, trendiga restauranger och populära caféer.

Kalkbrottet

Första etappen - kvarteret Pilsnäckan

Kvarteret Pilsnäckan, erbjuder 3 hus med 82 lägenheter på ett till fyra rum och kök. Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. I husen finns allt från ettor om 21-33 kvadratmeter till ljusa, hemtrevliga tvåor om 43-63 kvadratmeter, charmiga treor om 69-79 kvadratmeter och en generös fyra om 88 kvadratmeter. Husen har en fasad av gediget tegel som uppförs i en stil som ansluter till resten av området.

Lägenheterna har ekparkett, spis med keramikhäll och diskmaskin (förutom för några få mindre lägenheter, vilket syns på bofaktabladen). I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare eller kombinerad tvättmaskin och torktumlare. 

Andra etappen - kvarteret Nätsnäckan

Kvarteret Nätsnäckan erbjuder tre hus med 84 lägenheter på ett till fyra rum och kök. Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. I husen finns allt från ettor om 21-33 kvadratmeter till ljusa, hemtrevliga tvåor om 43-63 kvadratmeter, charmiga treor om 69-79 kvadratmeter och en generös fyra om 88 kvadratmeter.

Husen har en fasad av gediget tegel och har uppförs i en stil som ansluter till resten av området. Inflyttning från februari 2018.

Lägenheterna har vitmålade väggar och ekparkett i alla rum och ett modernt Marbodalkök med vita släta luckor och vit bänkskiva av laminat. I köket finns en spis med keramikhäll och diskmaskin, (förutom några få mindre lägenheter om ett rum och kök, vilket syns på bofaktabladen.)

I lägenheterna finns ett rymligt badrum som är tillgänglighetsanpassat, vita helkaklade väggar och grått klinkers på golvet. Alla badrum har tvättmaskin och torktumlare eller en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

El, värme och vatten i Nätsnäckan

I hyran ingår värme, kallvatten och varmvatten. Hyresgästerna faktureras i efterhand för uppmätt förbrukning av el från elleverantören. Avgift för Bredband, bredbands-tv och bredbandstelefoni tillkommer med cirka 250 kr/månad. Leverantör är Telia  (Trippel Play).

En bekväm vardag med närhet till naturen och havet

Att bo i Limhamn – Kalkbrottet är att ha nära till det mesta: kommunikationer, förskolor, skolor, butiker och all tänkbar service. För att göra det extra bekvämt för dig med bil planeras en markparkering utanför husen. Från den når du även rullstols/barnvagnsförråd, cykelförråd och miljöhus. Lägenhetsförråd finns i lägenheterna.

Utanför dörren finns gott om grönska och stora, lekvänliga ytor för alla små med spring i benen. Strax intill husen ligger Kalkbrottet, Limhamns naturreservat, som är cirka 1300 meter långt, 800 meter brett och 65 meter djupt. Promenerar du runt brottet har  du gått cirka fyra kilometer.  

Några kvarter från Kalkbrottet ligger Limhamns centrum med butiker, bibliotek, vårdcentral och frisersalonger. Det är också nära till hamnen med dess skeppshandel, restauranger och caféer med utsikt över havet.