Bo med naturen i centrum

Välkommen till Stensjön och Mölndals mest natursköna bostadsområde. Här skapar vi 330 nya bostäder fördelade på bostadsrättslägenheter, radhus i bostadsrättsform och friköpta villor.

Området och dess etapper är noggrant planerade utifrån naturens förutsättningar och våra egna tuffa hållbarhetskrav. Något som också kommer att spegla hus, arkitektur, material och utemiljö.


På den här sidan kan du se hur hela området växer fram, vilka etapper som är klara och vilka som är på gång. På respektive etappsida kan du läsa mer om de bostäder du är nyfiken på och anmäla ditt intresse. Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på mail eller telefon.

Stensjövillan 1
Den första etappen består av 13 friköpta villor som inkluderar sex souterränghus och sju tvåvåningshus på 6-7 rok. Försäljningen pågår, med planerad inflyttning 10 månader efter tecknat kontrakt. 

Läs mer

Brf Stensjöterrassen
Här bor du i Mölndals lugnaste, grönaste och mest rogivande bostadsområde. Riktigt nära kommunikationer, centrum och ett liv utan måsten.

Läs mer

Brf Stensjöngården
 
I natursköna Stensjöområdet planerar vi bygga 47st radhus i storleken runt 110 m2. Radhusen kommer ligga ett stenkast från både förskola och grundskola. Ett perfekt område för barnfamiljen som söker ett lugnt och tryggt boende. Riktigt nära kommunikationer, centrum men ändå väldigt barnvänligt. Planerad säljstart våren 2015. Anmäl ditt intresse redan nu till anders.radne@riksbyggen.se

Läs mer på Stensjö Center och Gunnebo Slott

 

Stensjövillan 2
Den andra etappen består av 16 friköpta villor, souterränghus på 152 kvm och tvåplans hus på 142 kvm. Möjligt att teckna reservationsavtal
.

Läs mer

Brf Stensjöplatån
Etappens 36 bostadsrättslägenheter är fördelade på fyra femvåningshus med lägenhetsstorlekar på 2-4 rok. Slutsåld och inflyttad!

Läs mer


 

Aktuellt

Riksbyggen Stensjön är så mycket mer än bostäder. Det kommer att bli en noggrant genomtänkt och balanserad naturstad i miniatyr. Varenda detalj har analyserats för att minimera miljöpåverkan och samtidigt maximera boendeupplevelsen. Vi har bestämt oss för att verkligen ta till vara på Stensjöns vackra miljö och bygga Mölndals mest natursköna bostadsområde.Hela grundidén med projektet är att bygga kvalitetsbostäder på en plats där naturen är en levande del i boendet och där de olika delområdena kompletterar varandra. Här har inget lämnats åt slumpen utan allt är planerat i minsta detalj. Naturen har satts i det främsta rummet där det handlar lika mycket om att bevara som att utveckla. Mark, vägar, vistelseytor, mötesplatser, omgivning, utsmyckningar, materialval, bostädernas exteriöra och interiöra karaktär, kringliggande service och närheten till ett spontant och naturligt friluftsliv är ett arbete som pågått i många år.

Lägenheter, villor och radhus
Preliminärt kommer området att bestå av 330 bostäder som är jämnt fördelade på bostadsrättslägenheter, radhus i bostadsrättsform och friköpta villor. För att förena bebyggelsen med terrängen var det viktigt att hitta en bra balans och blandning av bostadsformer. Den hänförande omgivningen med vyn av vild skog, det dominerande berget och utsikten mot såväl Stensjön i söder som kvällssolen i väster har varit betydelsefulla utgångspunkter i planläggningen av bostädernas placering. Mötet med naturen, hög kvalitet och tidlös design har varit vägledande vid valet av arkitektur, formspråk och material.

Värme, ventilation och energieffektivitet?
För att spara energi, pengar och miljö satsar vi på tätare klimatskal, tjockare isolering i väggarna, bättre kvalitet på fönstren och ventilation med energiåtervinning. Alla hus och lägenheter har individuell mätning av el, varm- och kallvatten, vilket innebär att du kan påverka dina egna driftkostnader. För skön komfort sker uppvärmningen med hjälp av golvvärme som kommer från Mölndal Energis fjärrvärmenät.

Miljöstation
Centralt i området kommer det att byggas en miljöstation med möjlighet till sopsortering.

2014-11-26

Mina besökta

Objekt

Projekt