Stensjön

Bo med naturen i centrum

Välkommen till Stensjön och Mölndals mest natursköna bostadsområde. Här skapar vi 330 nya bostäder fördelade på bostadsrättslägenheter, radhus i bostadsrättsform och friköpta villor.

Området och dess etapper är noggrant planerade utifrån naturens förutsättningar och våra egna tuffa hållbarhetskrav. Något som också kommer att spegla hus, arkitektur, material och utemiljö.  

På den här sidan kan du se hur hela området växer fram, vilka etapper som är klara och vilka som är på gång. På respektive etappsida kan du läsa mer om de bostäder du är nyfiken på och anmäla ditt intresse. Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på mail eller telefon.

Brf Stensjögården
I natursköna Stensjöområdet planerar vi bygga 40st radhus i storlekarna 109 och 120,5 m2. Radhusen kommer ligga ett stenkast från både förskola och grundskola. Ett perfekt område för barnfamiljen som söker ett lugnt och tryggt boende. Riktigt nära kommunikationer och centrum men ändå väldigt barnvänligt.

 

 

 

Läs mer

Läs mer på Stensjö Center och Gunnebo Slott

Stensjövillan 1
Den första etappen består av 13 friköpta villor som inkluderar sex souterränghus och sju tvåvåningshus på 6-7 rok. Försäljningen pågår, med planerad inflyttning 10 månader efter tecknat kontrakt.

Läs mer

Brf Stensjöterrassen
Här bor du i Mölndals lugnaste, grönaste och mest rogivande bostadsområde. Riktigt nära kommunikationer, centrum och ett liv utan måsten.

Läs mer

 

 

  Brf Stensjöberget
Med naturen utanför knuten kommer vi att bygga cirka 100 st välplanerade lägenheter mellan 32 – 90 kvm. Här finns chans till både solig västerbalkong och härlig sjöutsikt! Busshållplatsen ligger på bekvämt avstånd nere vid sjön. Även om det känns som om du bor mitt i skogen så tar du dig till Korsvägen på 15 minuter och Mölndals C på 10 minuter, med Riksvägg 40 ligger Göteborg eller Landvetter flygplats bara några minuter bort. Njut av naturen och det höga läget! Planerad säljstart sommaren 2015. 

Läs mer

 

Stensjövillan 2
Den andra etappen består av 16 friköpta villor, souterränghus på 152 kvm och tvåplans hus på
142 kvm. Möjligt att teckna reservationsavtal

Läs mer

 
Brf Stensjöplatån
Etappens 36 bostadsrättslägenheter är fördelade
på fyra femvåningshus med lägenhetsstorlekar på 2-4 rok. Slutsåld och inflyttad!

Läs mer

 

 

 

 

Riksbyggen Stensjön är så mycket mer än bostäder. Det kommer att bli en noggrant genomtänkt och balanserad naturstad i miniatyr. Varenda detalj har analyserats för att minimera miljöpåverkan och samtidigt maximera boendeupplevelsen. Vi har bestämt oss för att verkligen ta till vara på Stensjöns vackra miljö och bygga Mölndals mest natursköna bostadsområde.

Hela grundidén med projektet är att bygga kvalitetsbostäder på en plats där naturen är en levande del i boendet och där de olika delområdena kompletterar varandra. Här har inget lämnats åt slumpen utan allt är planerat i minsta detalj. Naturen har satts i det främsta rummet där det handlar lika mycket om att bevara som att utveckla. Mark, vägar, vistelseytor, mötesplatser, omgivning, utsmyckningar, materialval, bostädernas exteriöra och interiöra karaktär, kringliggande service och närheten till ett spontant och naturligt friluftsliv är ett arbete som pågått i många år.

 

Lägenheter, villor och radhus
Preliminärt kommer området att bestå av 330 bostäder som är jämnt fördelade på bostadsrättslägenheter, radhus i bostadsrättsform och friköpta villor. För att förena bebyggelsen med terrängen var det viktigt att hitta en bra balans och blandning av bostadsformer. Den hänförande omgivningen med vyn av vild skog, det dominerande berget och utsikten mot såväl Stensjön i söder som kvällssolen i väster har varit betydelsefulla utgångspunkter i planläggningen av bostädernas placering. Mötet med naturen, hög kvalitet och tidlös design har varit vägledande vid valet av arkitektur, formspråk och material.

Värme, ventilation och energieffektivitet?
För att spara energi, pengar och miljö satsar vi på tätare klimatskal, tjockare isolering i väggarna, bättre kvalitet på fönstren och ventilation med energiåtervinning. Alla hus och lägenheter har individuell mätning av el, varm- och kallvatten, vilket innebär att du kan påverka dina egna driftkostnader. För skön komfort sker uppvärmningen med hjälp av golvvärme som kommer från

Mölndal Energis fjärrvärmenät.

Miljöstation
Centralt i området kommer det att byggas en miljöstation med möjlighet till sopsortering.

Det bästa av två världar
I Stensjön bor du mitt i naturen med närhet till ett rikt och avkopplande friluftsliv. Här har du milsvis med både trampade och otrampade stigar att lära känna. Samtidigt ligger Mölndal centrum, Göteborg och storstadslivet bara ett par kilometer bort.

Friluftsliv, aktiviteter och utflykter
Som boende i Stensjön har du tillgång till obegränsat med natur och friluftsliv. Njut av dagliga promenader och joggingturer i närområdet eller ta den längre svängen till Delsjön. Behöver du ha större utmaningar än så finns även Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden inom gång- och cykelavstånd. Bostadsområdet kommer också ha gott om naturliga mötesplatser och avkopplande ytor för dig som bara vill vara.

Nedanför ligger sjön och väntar på spontana morgondopp eller sköna heldagar för barnfamiljen. För dig som vill vara en smula mer aktiv rekommenderar vi äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus, alternativt en skön paddeltur i någon av roddklubbens kanoter eller kajaker.

Gunnebo Slott är också ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål som har mycket att bjuda på. Här kan du fika, picknicka, flanera, lukta på blommorna, fånga fjärilar, se på uteteater, fira Midsommar och hoppa små grodorna. Eller bara koppla av en stund med en filt och god bok.

Dagis och skola
En annan fördel för dig som har barn är närheten till dagis och skola. Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan ligger tryggt, ostört och otrafikerat i anslutning till bostadsområdet. Här kommer även ett dagis att byggas för att ta emot områdets barnaskara. Några hundra meter bort ligger även Svejserdalens Förskola som ett bra alternativ.

Centrum och kommunikationer
Även om det känns som att du bor mitt i skogen så har du nära till Göteborg och Mölndal centrum. Via Mölndals kråka kommer du snabbt och enkelt ner till Mölndalsbro, och med Riksväg 40 ligger Göteborg eller Landvetter Flygplats bara några minuter bort.

Specifik information om våra lägenheter, villor, radhus, planlösningar och priser hittar du på respektive etappsida.

Aktuellt

Fakta Stensjön

Antal bostäder: 330 st
Upplåtelseformer: lägenheter/villor/radhus
Inflyttning: från 2014
Uppvärmning: fjärrvärme
Bilpool: preliminärt ja
Topografi: berghällar, sjöar, tallar och vild skog
Dagis/skola: 100-300 m
Stensjön: 150-450 m
Rådasjön: ca 1500 m 

Hälsa på hos Johan & Caroline på stensjöterassen

Mölndals nyaste förskola invigs

På onsdagseftermiddagen blir det invigningsfest, med visning och underhållning, på den nyaste förskolan i Mölndals stad.

Läs mer

Riksbyggens Klimatskola

Här får du vardagsnära tips om hur du på ett enkelt sätt kan leva mer sparsamt och klimatvänligt.

Läs mer

Kooperation Utan Gränser

Kooperation utan gränser

Här kan du läsa mer om hur vi hjälper människor i utvecklingsländer att utbilda sig för att kunna bygga sina egna bostäder.

Läs mer

Kontakta oss

Säljare: Niclas Almsätter

Kontor: 031-704 56 05
Mobil:  0725-42 33 24
E-post Niclas

Tillvalssäljare: Leif Persson

Kontor: 031-704 68 53
Mobil: 0702-83 79 50
E-posta Leif

2015-07-29